Podrška selu Mravica i proizvodnji sokova

Podrška selu Mravica i proizvodnji sokova

Domaćinstvo Vrhovac se nalazi u selu Mravica, nadomak Prnjavora, i bavi se proizvodnjom sokova.

Proizvodnja je krenula sa sokom od kruške, s obzirom da se u sastavu domaćinstva nalazi voćnjak sa preko 3.000 stabala. Osnovna ideja je bila da se za finalni proizvod iskoristi sopstvena kvalitetna sirovina. Nakon odličnih reakcija na krušku, ubrzo su u asortiman uvršteni i sokovi od jabuke, dunje, aronije, kupine, maline, grožđa i drenjka.

Porodica je istrajala u tome da ideju provede u djelo i da stvori kvalitetan domaći proizvod koristeći samo vrhunsku sirovinu i tako pokrene uspješan porodični biznis u potpuno prirodnom okruženju. 

Jedan od oblika podrška koji su dobili je podrška u vidu ustupanja prostora za reklamiranje koji je jedna od banaka pokrenula kao aktivnost ekološkog i društveno odgovornog upravljanja, te podrške svojim klijentima u procesu saniranja negativnih posljedica pandemije.

„Projekat "Okvir pomoći" nam je odmah privukao pažnju i nismo se dvoumili da u njemu učestvujemo. Kao biznis u razvoju, koji nema još uvijek mogućnost ozbiljne  promocije kroz tradicionalne i digitalne kanale, projekat nam je značio veoma mnogo jer smo uspjeli doći do velikog broja potencijalnih kupaca. Učestvovanjem smo postigli da nas ljudi prepoznaju kao sigurnog i provjerenog proizvođača, što je našoj priči dalo vjetar u leđa jer smo i direktno dobili nove kupce."

Bankarski sektor je ovom inicijativom i partnerstvom sa medijskim kućama pokazao da smo zajedno jači i da udruženi možemo učiniti mnogo za privredu i razvoj naše zemlje.