Direktor Udruženja banaka BiH, Berislav Kutle, eksterni predavač u sklopu Sberbank Akademije

Direktor Udruženja banaka BiH, Berislav Kutle, eksterni predavač u sklopu Sberbank Akademije

Sberbank BH d.d. Sarajevo je u sklopu Sberbank Akademije kao eksternog predavača ugostila g. Kutle Berislava, direktora Udruženja banaka u BiH.

Predavanje na temu „Osobno profesionalno iskustvo i trendovi u bankarskom sektoru” održano je 31.01.2019. godine u amfiteatru poslovnog centra Unitic.

U nastavku u cijelosti prenosimo tekst koji je objavila Sberbank BH dd Sarajevo.

Blizu 100 zaposlenika Sberbank BH je imalo priliku da upozna vrhunskog bankara i profesionalca sa dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru. Prisutni su mogli da uživaju u neiscrpnoj širini iskustva i znanja g.Kutle, koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Zaposlenici su imali priliku da postavljaju pitanja i razmjenjuju iskustva. Pored profesionalne bankarske karijere, g. Kutle je sa prisutnima podijelio i najnovije trendove u bankarskom sektoru.

O kvaliteti predavanja ne govori samo veliki odaziv zaposlenika, nego i oduševljenje prisutnih tokom i nakon predavanja. Pristup predavanju g.Kutle je bio neposredan, zanimljiv i zabavan sa živopisnim primjerima iz osobnog iskustva.
Da su prilike svuda oko nas, ukoliko ih znamo prepoznati i iskoristiti, da se može uspjeti i da put do uspjeha podrazumijeva disciplinu, odricanje i ustrajnost, jedna je od poruka koju će zaposlenici zasigurno pamtiti.
Predavanje je omogućilo zaposlenicima da prošire svoje vidike i da budu bogatiji za novo iskustvo i znanje.
Sberbank BH će i dalje nastaviti da kontinuirano prati tržišne trendove i da zaposlenicima omogućava učešće u sličnim razvojnim i edukacijskim programima.