URUČENA NAJVEĆA BANKARSKA PRIZNANJA "Zlatni BAM" - direktoru UBBiH, Berislavu Kutle dodijeljena plaketa doajen u oblasti bankarstva

URUČENA NAJVEĆA BANKARSKA PRIZNANJA "Zlatni BAM"  - direktoru UBBiH, Berislavu Kutle dodijeljena plaketa doajen u oblasti bankarstva thumb

U sarajevskom hotelu "Europe" održana je Večer bankara u sklopu koje su najuspješnijim bankama uručena tradicionalna priznanja "Zlatni BAM" koja već 16. put, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".

UNICREDIT BANK DD MOSTAR uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB BANKA AD BANJA LUKA ponijela je dva priznanja Zlatni BAM - za ROE - najveći prinos na dionički kapital i ROA - najveći prinos na aktivu.
NOVA BANKA AD BANJA LUKA je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, RAIFFEISEN BANK DD BiH SARAJEVO za najveći dionički kapital, a UNION BANKA DD SARAJEVO za najveći rast depozita.
Uručene su i prigodne Plakete "Zlatni BAM" za poseban individualni i kolektivni doprinos razvoju bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.
Najuspješnija žena menadžer u bankarstvu je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank dd Sarajevo, a Plaketu najuspješniji mladi menadžer u bankarstvu primio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH dd Sarajevo. Mirza Ustamujić, predsjednik Uprave PAYTEN DOO Sarajevo, proglašen je najinovativnijim biznis liderom u 2017. godini, a Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH, nagrađen je Plaketom kao doajen u oblasti bankarstva.
Plakete za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu dodijeljene su UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, dobitnica Plakete za najbolju web stranicu i marketing putem web stranice je Sparkasse Bank dd, a za najbolji IT team godine Raiffeisen Bank BH d.d.
Kao najbolji provajder bankarskog sektora plaketu je ponio ASSECO SEE d.o.o. Sarajevo, za najbolju ideju godine – CASHLESS ZONE nagrađena je Intesa Sanpaolo Banka d.d. Sarajevo, dok su za najbolji projekat digitalizacije godine plakete "Zlatni BAM" pripale Sberbank BH d.d. Sarajevo i Sberbank a.d. Banja Luka. (kraj)