Regionalni webinar pod nazivom „Uloga banaka i udruženja banaka u osnaživanju ekonomija tokom krize“

Regionalni webinar pod nazivom „Uloga banaka i udruženja banaka u osnaživanju ekonomija tokom krize“

Udruženje banaka Srbije organizovalo je regionalni vebinar pod nazivom „Uloga banaka i udruženja banaka u osnaživanju ekonomija tokom krize“, koji je okupio generalne sekretare i direktore udruženja banaka iz regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija).

Učesnici su u panel diskusiji adresirali aktuelna pitanja vezana za ekonomske programe i mjere realizovane kao odgovor državnih organa, monetarnih vlasti, vlade i drugih institucija na krizu uzrokovanu pandemijom Covid 19. Jedan od učesnika webinara i panel diskusije bio je i direktor Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, Berislav Kutle, koji je dao osvrt o stanju u Bosni i Hercegovini, a naročito u bankarskom sektoru BiH, trendovima i izazovima koji su pred nama.
Predmet diskusije bilo je i to kako ekonomski programi i mjere utiču na bankarski sektor i njegove klijente, a učesnici su iz svoje perspektive dali osvrt na ulogu udruženja banaka u procesu osnaživanju ekonomija direktno i indirektno preko banaka članica.

Webinar je održan putem Zoom platforme u četvrtak, 4. juna, sa početkom u 12h. Cijeli webinar možete pogledati na slijedećem linku.Regionalni webinar udruženja banaka