Radionica na temu „Borba protiv finansiranja terorizma“

Radionica na temu „Borba protiv finansiranja terorizma“

Dana 14.08.2018. godine, u Hotelu Bristol u Sarajevu, održana je Radionica na temu „Borba protiv finansiranja terorizma“.

Fokus Radionice je bio na razmatranju metoda saradnje u borbi protiv finansiranja terorizma kao i prijenos najboljih praksi. Diskutovalo se i o tome kako identifikovati i prepoznati signale koji ukazuju na finansiranje terorizma a sve u cilju ranog spriječavanja.
Radionica je organizovana od strane Kancelarije za Prekomorski razvoj, pomoć i obuku tužilaštva Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade SAD u Sarajevu.
Na Radionici su učešće uzeli i instruktori iz Mreže za suzbijanje finansijskih krivičnih djela SAD (U.S. Financial Crimes Enforcement Network – FinCEN), Odjela za nacionalnu sigurnost Ministarstva pravde SAD (U.S. Deparment of Justice's National Security Division – NSD), kao i Federalnog ureda za istrage (Federal Bureau of Investigations – FBI).
Radionici su prisustvovali predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine, SIPA-e, predstavnici banaka iz BiH i agencija za bankarstvo RS i FBiH.