Počeli 19. bankarski susreti u organizaciji Udruženja banaka BiH

Počeli 19. bankarski susreti u organizaciji Udruženja banaka BiH

U Banjoij Vrućici počeli su 19 bankarski susreti na kojima se okupilo oko 1300 učesnika iz 19 banaka članica Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, Centralne banke BiH, te agencija za bankarstvo Federacije BiH i Republike Srpske.

Tokom ovog vikenda oni će se nadmetati u nogometu, odbojci, košarci, stonom tenisu, šahu i kuglanju  a planiran je i revijakni dio takmičenja u fudbalu za žene (mješovite ekipe), karaokama i,  što je novina – disciplini pikado. 

- Ovo je najmasovniji skup finansijskih djelatnika u Bosni i Hercegovini a vjerovatno i u regionu, kaže Edis Ražanica, direktor Udruženja banaka u BiH, organizatora susreta, i dodaje, - Naravno da nam je važno da se kolege iz iste branše susretnu na sportskom polju. Kao organizatorima, nama je izuzetrno bitno da sve protekne u najboljem redu, za sada se sve odvija vrlo dobro i nadamo se da će tako biti i do kraja igara.

Naravno, za učesnike smo prilpremili i vrlo bogat prateći program jer ovo je jedinstvena prilka da se kolege iz finansijskog sektora druže i umrežavaju pa je i po tome ovo poseban događaj i u našoj zemlji i u regionu.

Inače, 19. bankarski susreti završavaju u subotu uvečer svečanim proglašenjem pobjedničkih ženskih i muških ekipa u pojedinim sportskim disciplinama kao i ukupnih pobjednika igara.