Festival sporta i lijepog druženja

Festival sporta i lijepog druženja

14. Bankarski susreti, Međugorje 18-21. maja/svibnja 2017.

U prekrasnom ambijentu Sport centra u Međugorju, od 18. do 21. maja/svibnja 2017. godine održani su  14. Bankarski susreti koji su ove godine okupili više od 800 učesnika, takmičara, sudija i gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine.

Lijep štimung nije poremetilo ni čudljivo vrijeme koje je valjda ta tri dana igralo neke svoje utakmice i variralo od ljetnjih +30 pa do istinskog olujnog nevremena u noći dodjele priznanja. A svega je bilo u izobilju, i takmičarskog žara, i istinske sportske borbe, i pobjedničkih veselja, ali i žala zbog recimo gubljenja medalje u kuglanju zbog jednog neoborenog čunja. Adrenalin je, opet, skakao u vis jer na borilištima nije bilo šale, ipak bankarski susreti predstavljaju krunu ozbiljnih priprema sportista amatera.

Glavni akteri, dakle oni koji su u Međugorju standardni bankarski outfit zamijenili neformalnim sportskim i dresove svojski natapali znojem, kao i obično, i ovogodišnjih susreta sjećat će se više po druženjima, smijehu, pjesmi i priči na lagane teme nego po ostvarenim sportskim rezultatima. Puna tri dana, Sport centar orio se od pjesme i žive muzike a zabave su uglavnom trajale do duboko u noć.  

Ekipa magazina "Banke" nastojala je zabilježiti atmosferu na svakom borilištu, od nogometnog do šahovskog, a u fokusu foto objektiva našla su se i brojna lijepa zbivanja oko njih. A ništa bolje od fotografije ne govori o dobroj atmosferi i sjajnim sportskim okršajima u Sport centru Međugorje.